Papegøjebur skaber et godt liv til et eksotisk dyr

Giv din fugl et mægtigt papegøjebur (foto petworld.dk)

Giv din fugl et mægtigt papegøjebur (foto petworld.dk)

Der er noget helt fantastisk ved at få et eksotisk dyr helt tæt på. For eksempel en papegøje. En papegøje er klog, og den bliver hurtigt ens gode ven. Gode venner sørger man altid for, derfor skal du naturligvis have et papegøjebur, der passer godt på din nye fugl.

Papegøjer findes i mange forskellige racer. Og ligesom hunde eller katte er de meget forskellige. Det er vigtigt, at du som papegøjeejer kender til netop den race papegøje, du har, og sørger for, at den har de bedste levevilkår.

Papegøjebure findes i mange forskellige modeller. De fleste tænker måske først på det kuppelformede guldbur, som man ser i mange film og tegnefilm. Det er et bur med patina og elegance, som passer til mange papegøjer, du skal blot være sikker på, at det er rummeligt nok til netop din papegøje.

Så hvilket papegøjebur skal du vælge?

Først og fremmest skal du være sikker på, om dit bur kun skal rumme en papegøje, eller om der skal være plads til flere i samme bur. Nogle papegøjer holder af selskab – de er nogle rigtige selskabspapegøjer – andre lever bedst alene.

Hvis flere papegøjer lever sammen, skal der være plads til, at de både kan sidde tæt og hver for sig. Det sørger du for ved at investere i et stort nok papegøjebur. Det kan sagtens være et kuppelformet et af slagsen, men der findes også rigtig mange gode kvadratiske og rektangulære papegøjebure.

Det vigtigste ved et papegøjebur er, at din papegøje har adgang til vand og mad fra små skåle, der enten står i buret elle sidder fast på burets tremmer. Derudover skal papegøjen have masser af frisk luft, og buret må gerne dækkes til med et tæppe om natten eller bare når den skal have ro.

Klik her for at se et udvalg af papegøjebur

One Comment

  1. Et marsvinebur – dit kæledyrs rette hjem
    jun 04, 2014 @ 10:50:48

    […] Papegøjebur skaber et godt liv til et eksotisk dyr […]

    Reply

Leave a Reply

*